Over mij

Hey!

Ik ben Joba Maréchal, oprichter van Schrijfmoed en co-host van de Shine & Rise Podcast en ghostwriter van het boek Wat je zegt, ben je zelf.

Als trainer en therapeut ondersteun ik particulieren & professionals zowel individueel als in groep. Op elk probleem bestaat een antwoord, joúw antwoord. En dat vind je door te schrijven. Daar komt best wat moed bij kijken: want het gaat om grenzen stellen en bewaken, om persoonlijk leiderschap en durven kwetsbaar zijn.

Voor ik mijn eigen onderneming startte heb ik tien jaar gewerkt als coördinator bij Onafhankelijk Leven vzw en vier jaar als communicatiemedewerker bij AZ Alma. Daar deed ik onvoorstelbaar veel ervaring op inzake leiderschap, management en interne en externe communicatie.

Verander de wereld, begin bij jezelf.

Sinds 2012 volgde ik de ene na de andere opleiding inzake persoonlijke ontwikkeling, communicatie & leiderschap. Ik volgde de opleiding tot kindertolk, rouw- & traumatherapie. Ik ben mijn leraren op dit pad elke dag dankbaar voor hun lessen. Sinds 2017 ben ik actief als trainer & kindertolk bij PresentChild en ben ik sinds 2021 ook lector bij Howest en geef het vak 'Reflectie & Veerkracht'.

Mijn grootste passie ligt bij het reflectief schrijven. De wereld om ons heen is namelijk een reflectie van onze innerlijke wereld. Hoewel ik maatschappelijk werker werd omdat ik de wereld wou veranderen, bleek de weg naar werkelijke verandering te beginnen bij jezelf. Schrijven is daartoe de eenvoudigste en meest verhelderende manier. Het komt terug in alles wat ik doe.

Welkom bij Schrijfmoed!

Veel schrijfplezier,

Joba

Contact:

joba@schrijfmoed.com
+32 477 99 00 09

---

Fotografie: Kim Pots Photography

Locatie: Koffiebranderij De Witte Zwaan

joba maréchal schrijfmoed

Een virtuele koffie

& een babbel?

Boek NU je kennismakingsgesprek